Κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης

Σχετικά με συναντήσεις σε υπηρεσίες που αφορούν το επαγγελματικό και επιστημονικό ενδιαφέρον των μελών του, ο Σύλλογος Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος (ΣΜΗΒΕ) πραγματοποίησε επίσκεψη στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 8/11/2007. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της Δ/νσης Ανάπτυξης η Αντινομάρχης κα Τζάκη και ο Διευθυντής κος Σκούρας. Εκ μέρους του Συλλόγου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κος Ηλίας Χομσίογλου, ο Ειδ. Γραμματέας κος Αθανάσιος Κολότσιος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Μαρία - Μαρκέλλα Ταυρίδου και κος Ιωάννης Πορτοκαλίδης.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας έθεσαν θέματα που αφορούν τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση που παρατηρείται στη διεκπεραίωση μελετών. Οι εκπρόσωποι της Δ/νσης Ανάπτυξης στις τοποθετήσεις τους επί των θεμάτων εξέθεσαν την προσπάθεια τους για την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση όπως και για την ενδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού με τις ανάλογες ενέργειες απέναντι στο αρμόδιο Υπουργείο.

Το συμπέρασμα από την συζήτηση ήταν ότι θα υπάρχει νέο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ τουλάχιστον μετά από 1 χρόνο, το οποίο, βέβαια, σημαίνει πως η σημερινή κατάσταση δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες ότι θα μπορέσει να αλλάξει ουσιαστικά προσεχώς.

Επίσης, έγινε από πλευράς του Συλλόγου η πρόταση να γίνει μια ανοιχτή συνάντηση εργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τις αδειοδοτήσεις μέσα στο Ιανουάριο, η οποία έγινε δεκτή, καθώς και να έχουμε τακτικές επαφές, ώστε να παρακολουθούμε τα ζητήματα.